böcker!

har hittat 3 nya böcker som jag kan läsa. läste precis ut den förra.


den som jag nog tänker börja med heter:

mannen som försvann


 av jeffery deaver        image101



En galen seriemördare härjar i New York och varje gång polisen är honom på spåren lyckas han ta sig ur både kedjor och låsta rum. Lincoln Rhyme och hans medhjälpare Amelia Sachs tar hjälp av en kvinnlig magiker för att försöka ta fast mördaren som går under namnet Trollkarlen.


Det börjar med ett mord på en kvinnlig student i en av New Yorks finaste musikskolor. En mördare flyr brottsplatsen, polisen är honom på spåren och han låser in sig i ett klassrum. När polisen stormar rummet är mördaren borta. Kriminalteknikern Lincoln Rhyme och hans medhjälpare Amelia Sachs får i uppdrag att spåra mördaren. Det visar sig att de har med en trollkarl att göra, som likt den gamle mästaren Houdini kan ta sig ur både kedjor och låsta rum. Tyvärr är polisen till att börja med ständigt för sent ute.



den andra boken heter:

dödens stad

av michael connelly    image102


När benresterna av en tolvårig pojke hittas i skogen bredvid motorvägen utanför Los Angeles dras Harry Bosch in i ett fall där han påminns om sitt eget mörka förflutna. Liket hade begravts tjugofem år tidigare men Bosch lyckas spåra pojkens identitet och rekonstruera hans tragiska liv.

På nyårsdagen blir Harry Bosch ombedd att upp-söka en man som har hittat benresterna av en tolv-årig pojke i skogen bredvid motorvägen utanför Los Angeles. Liket begravdes tjugofem år tidigare och fallet betraktas som iskallt. Men Harry Bosch påminns om sitt eget mörka förflutna och kan inte släppa det. Han lyckas spåra pojkens identitet och rekonsturera hans tragiska liv. Då misstankarna riktas mot en man som tidigare dömts för pedofili uppmärksammas fallet i media och detta får förödande konsekvenser för utredningen. Bosch måste också gå extra försiktigt fram då han inleder ett förhållande med den nyanställa kollegan Julia Brascher, som också dragits in i jakten på mördaren.


den tjedje boken jag har tänk att läsa heter:

i cirkels mitt

av dan brown      image103

När en ny NASA-satellit fångar bevis på ett häpnadsväckande sällsynt fynd begravt djupt ner i den arktiska isen kan det ifrågasatta rymdorganet utropa att de vunnit en efterlängtad och nödvändig seger - en seger som har en avgörande betydelse för det amerikanska rymdprogrammet och i den pågående presidentvalkampanjen.

Presidenten ligger dåligt till i opinionsundersökningarna och han ger sin personliga underrättelseanalytiker Rachel Sexton i uppdrag att fara till Milne Ice Shelf för att verifiera fyndets autencitet. Ackompanjerad av ett expertteam, som inkluderar den karismatiske akademikern Michael Tolland, lyckas Rachel komma fram till det otänkbara: hon finner bevis för att detta är en vetenskaplig bluff - ett fruktansvärt fräckt bedrägeri som hotar att skaka supermaktens alla relationer och därmed försätta hela världen i ett osäkert tillstånd.

Men innan Rachel kan kontakta presidenten blir hon och Michael attackerade av ett gäng lönnmördare som styrs av en osynlig agent (power broker) som med alla medel tänker dölja sanningen. De flyr för sina liv i en miljö som är lika ödslig som farlig och deras enda hopp om överlevnad ligger i att ta reda på vem som ligger bakom denna mästerliga bluff. Sanningen, kommer de att lära sig, är det mest chockartade bedrägeriet av dem alla.



ett boktips till den läs-sugne!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback